Caută
Categorii de carte
Comandă specială
Edituri
Ultimele ştiri
Top
În curând...
PUBLICITATE
Promo

Caietul Mayei

Caietul Mayei
Autor: Isabel Allende Traducere: Cornelia Rădulescu
ISBN: 978-973-689-607-1
Editura: Humanitas
Anul publicării: 2013
Ediţia: I
Pagini: 336
Dimensiuni: 13x20 cm
Pret: 35,00  lei
adauga in cos

DESCRIERE

DESCRIEREA CARTII

Pendulând între SUA şi Chile, împletind mai multe fire narative, Caietul Mayei este o carte despre vindecare. De amintiri coşmareşti, de dezamăgiri, dar mai ales de dependenţa de droguri. Pentru a scăpa de infernul heroinei, tânăra Maya Vidal se refugiază pe o mică insulă din arhipelagul Chiloe, printre oameni simpli, dominaţi de lumea magică a miturilor, care descoperă târziu şi fără prea mare entuziasm deliciile şi imperativele modernităţii şi îşi abandonează cu greu tradiţiile. Acolo, în comunitatea sudată şi generoasă, ajutată de dragostea familiei aflate la mii de kilometri depărtare şi de solidaritatea străinilor de lângă ea, Maya îşi va recăpăta echilibrul şi încrederea în sine şi în ceilalţi, pentru că va afla, în ciuda grelelor încercări prin care trece, că nimeni nu este singur pe lume.

RECENZIA CARTII

„Atuul acestei cărţi este vocea Mayei: vulnerabilă dar sarcastică, rănită dar impertinentă, ca un adolescent emo cu piercing în limbă.“ (Los Angeles Times)

„Un roman exploziv. Fiecare personaj este viu, captivant. Un roman cu un subiect îndrăzneţ construit, straniu şi cutremurător, despre violenţa sexuală, teroarea politică, «vina colectivă» şi secrete grele de familie, toate depăşite prin curaj şi iubire.“ (Booklist)

AUTORUL CARTII

ISABEL ALLENDE, nepoata fostului preşedinte chilian Salvador Allende, s-a născut în 1942 la Lima, în Peru. Îşi petrece copilăria în Chile, iar în timpul dictaturii lui Pinochet se refugiază în Venezuela, unde rămâne timp de cincisprezece ani şi lucrează ca ziaristă. În 1982, primul său roman, Casa spiritelor, are un succes fulminant şi devine imediat bestseller internaţional. În 1984 publică Despre dragoste şi umbră, apoi Eva Luna (1987), Povestirile Evei Luna (1989) şi Planul infinit (1991). Un an mai târziu fiica scriitoarei moare în urma unei crize de porfirie. Următoarea ei carte, Paula (1994), îi este dedicată. De acelaşi succes se bucură insolitul volum Afrodita (1997), romanele Fiica norocului (1999) şi Portret în sepia (2000), volumul de memorii Ţara mea inventată (2003) şi romanul Zorro (2005). În 2006 îi apare romanul Inés a sufletului meu, în toamna lui 2007 publică romanul autobiografic Suma zilelor, în 2009, Insula de sub mare, iar în 2011 Caietul Mayei. În 1994, statul francez i-a acordat titlul de Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres, iar în 2004 a fost primită în American Academy of Arts and Letters.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. comenteaza

Carti Beletristica - Cele mai vândute carti

Eclipsa
Eclipsa
49,90  lei
Amurg
Amurg
45,90  lei
Ibricul de cafea
Accidentul
Accidentul
25,00  lei
Anul iepurelui
Anul iepurelui
22,00  lei
Cititorul din peşteră
Accesul clienţilor
Coşul de cumpărături
Newsletter
Asistenţă online
asistenta Suntem deconectaţi
Promo

Caut in catalog...